Kerstmis 2017

Hieronder presenteren wij jullie het PretZels Kerst Keuze Menu voor de drie kerstdagen van 2017.

Kerstavond zondag 24 december zijn wij traditioneel ook geopend, dan kan er tevens à la carte gedineerd worden.

Eerste en Tweede Kerstdag serveren wij alleen het onderstaande 5-gangen Kerstmenu.

Met kleine kinderen, maar ook met allergieën en diëten kunnen wij alleen rekening houden als deze bij de reservering gemeld worden.

Het Kerstmenu is alle drie de kerstdagen alleen compleet te bestellen.

De prijs van het complete menu is € 52,95, uiteraard exclusief dranken.

Met reerugfilet als hoofdgerecht is de prijs € 56,95. Indien het hoofdgerecht vegetarisch is € 46,95.

Menutijden Eerste en Tweede Kerstdag:
Middagzitting:
16:00 – 19:30 uur
Avondzitting: 20:00 – 23:30 uur

Onze excuses, bij voorbaat, maar andere tijden en à la carte dineren zijn niet mogelijk op Eerste en Tweede Kerstdag.

Wij wensen jullie allemaal vrolijke, zalige en PretZellige kerstdagen en uiteraard ook een gelukkig, liefdevol en vooral gezond 2018!


Kerst 2017 Keuzemenu 

Voorgerechten

Carpaccio di Capriolo
Geen capriolen (bokkensprongen zijn capriola), maar dun gesneden smeuïge, supermalse rugfilet van het ree
(capriolo in het Italiaans), neergevleid op een spiegel van witte truffelolie met vier soorten peper uit de molen,
compleet met een gezond en oogstrelend slagarnituur, gebakken paddenstoeltjes en Old Amsterdam kaasrasp

of

Scottish Wild Salmon
Mooie tranches gerookte wilde Schotse zalm in combinatie met een perfect combinerend vers en fris slagarnituur.
Met een verstuiver sprenkelen wij bij jou aan tafel aan tafel 10 jaar oude Talisker single malt whisky van
het Schotse hebrideneiland Skye over de zalm, een waarlijk sensationele smaakcombinatie

of

Salade Val-Dieu (Vegetarisch)
Het vooral in Limburg bekende ‘lepelkaasje’ Bouquet des Moines van het klooster Val-Dieu uit de Belgische Voerstreek,
lekker warm uit de oven op een bedje van een welvoorziene winterse salade met onder meer stoofpeer en walnoten,
exuberant lekker met een zoete dressing van met name kostelijke Torres Cabernet Sauvignon rode wijnazijn


Soepen

Oxtail Clair PX
Verrukkelijke, want driedubbel getrokken bouillon van de ossenstaart, vlak voor het serveren op goddelijke smaak
gebracht met intens zoete 9 jaar oude Pedro Ximénez Nectar van de wereldberoemde Sherrybodega Gonzalez Byass

of

Bisque d’Homard
Feestelijke, romige en kruidige kreeftensoep volgens een traditioneel recept uit de Golf van Biskaje,
want daar komt deze klassieker origineel vandaan, rijkelijk gevuld met verse rivierkreeftstaartjes

of

Bospaddenstoelensoep (Vegetarisch)
Romige crèmesoep, genereus en dus weelderig gevuld met diverse, uiteraard verse bospaddenstoelen


Spoom

Forrest Fruit Gump
Traditioneel negentiende eeuws Engels de honger weer opwekkend tussengerecht, dit zalig kerstfeest een
verfrissende cocktail van mousserende Freixenet Cava met Zuidam Cassis Liqueur en bosvruchtensorbetijs


Hoofdgerechten

Reerugfilet (Meerprijs € 4)
Het allerbeste stukje wild van de hele wereld, supermals, op een haar na vetloos en uiterst fijn van draad.
Geserveerd met een bewust niet al te overheersende chutney van verse peren, rozijnen en 12 jaar oude
Schotse Glenfiddich Single Malt Whisky, zodat de reerugfilet uitmuntend tot zijn recht komt.

of

Black Angus Steak
Een malse, sappige en uiterst smakelijke steak van het wereldberoemde Schotse Black Angus Aberdeen ras.
Bereid op de Big Green Egg Grill & BBQ. Geserveerd met een mild romige pepersaus met groene peperkorrels

of

Noorse Fjordenzalm
Het beste stukje van de zalm, de lendefilet, verantwoord gekweekt in de natuur van de Noorse fjorden, op de huid gebakken
en geserveerd met een Sauvignon Blanc witte wijn saus, royaal gevuld met Hollandse grijze Noordzee garnaaltjes

of

Kerst Trio (Vegetarisch) (Minprijs € 6)
Een mooie combinatie van drie vanzelfsprekend huisgemaakte vegetarische gerechtjes: Een pastinaaktaartje met walnoten en honing.
Met rijst gevulde venkel met een sinaasappel-rozemarijnsaus. Een tartelette van regenboogwortel met gember


Nagerecht

Petit Grand Dessert Surprise
Een gelukzalig verrassende symphonie van heerlijkheden, op feestelijke kerstwijze gedecoreerd……