Nardini Grappa Bianca

///Nardini Grappa Bianca

Nardini Grappa Bianca

 4,85

Onze standaard grappa, maar wel een premium grappa en hoog in alcohol, met minder bevorderen je spijsvertering niet!

Twee keer gedistilleerd uit de “pomace” van de druivensoorten cabernet sauvignon, merlot, pinot bianco en Friulana (Tokay).

Alle druiven zijn afkomstig van DOC wijngaarden in de regio's Veneto en Friuli.

Kenmerk: .

Product Description

Grappa Nardini Bianca
Verreweg de best verkopende premium grappa van Italië. Nardini Bianca blijft onbedreigd de standaard voor de grappa connoisseur. Authentiek hoog in alcoholsterkte, vult ‘Bianca’ het smakenpalet met een opwindende explosie in je mond om vervolgens te verrassen met een opmerkelijke zachtheid, grotendeels dankzij de uitstekende distillatiekwaliteit die een perfect in balans zijnde grappa heeft opgeleverd. het is dan ook totaal niet moeilijk om deze grappa te blijven waarderen voor zijn delicate, exceleente smaak tot en met de afdronk, waarna hij zijn digestieve kwaliteiten kan bewijzen.

Tasting notes from the famous spirits expert Ian Wisniewski, London:
Nose: Initial hint of raclette, jasmine tea, dried lemon zest, lemon meringue, rounded and fruity with acacia honey notes.
Palate: Smooth, mellow, opening up with jasmine tea, cinnamon, lemon zest, acacia honey and gingerbread, nicely layered with fresh jasmine tea coming back to the fore. Finish: Jasmine tea and lemon meringue, with hints of gingerbread and lemon curd.

NARDINI
In 1779 verhuist Bortolo Nardini van Trentino naar Bassano del Grappa, de oude stad gelegen aan de voet van de Monte Grappa in het Noord-Italiaanse Veneto. Hij neemt een bijzondere deskundigheid met zich mee: het distilleren in koperen ketels met dubbele bodem. Bortolo start in Bassano zijn ‘Grapperia’ aan de beroemde brug van Palladio over de rivier de Brenta, waar tot op heden een winkel, een museum en een bar gevestigd zijn. En die zullen er ook wel blijven, want zijn inmiddels onderdeel van het historisch Italiaans erfgoed. In 1860 introduceert kleinzoon Nardini stoomdistillatie, hetgeen zorgt voor een veel constanter goed product. Tegenwoordig produceert de familie Nardini nog steeds grappa volgens dezelfde methoden als pionier Bortolo.

Terwijl veel uitstekende grappa wordt gemaakt in honderden kleine distilleerderijen in heel Italië en Sicilië, wordt Nardini al heel lang bejubeld als producent van de meest consistente, hoogwaardige kwaliteitsgrappa die maar beschikbaar is. In de jaren 50 van de vorige eeuw was het ook Nardini, dat voor het eerst grappa op eikenhout ging rijpen. De consistentie van Nardini is verzekerd door het perfect blenden van de smakelijke pot-still gedistilleerde grappa van de familie stokerij in Bassano met kolom-gedistilleerde, meer neutraal smakende grappa uit de tweede distilleerderij, die Nardini in de jaren 60 van de vorige eeuw vlakbij Bassano bouwde (en in de jaren 90 ook al weer state-of-the-art verbouwde) in het dorp Monastier. In 1981 werd een moderne bottelarij en een distributiecentrum geopend.

De belangrijkste producten van Nardini – Bianca en Riserva – genieten een wereldwijde reputatie als zijnde karakteristieke voorbeelden van hoe grappa op zijn best dient te smaken. Zowel Nardini Bianca als Nardini Riserva worden twee keer gedistilleerd uit de “pomace” van de druivensoorten cabernet sauvignon, merlot, pinot bianco en Friulana (Tokay). Allen zijn afkomstig, nog fris en vochtig, van DOC wijngaarden in de regio’s Veneto en Friuli. Pomaces die niet in perfecte staat Nardini distilleerderijen bereiken, worden simpelweg geweigerd.

Toen in 2004 – ter herdenking van de 225e verjaardag van de distilleerderij – Nardini zijn ‘Riserva 15 Anni’ introduceerde, was dit zeer opmerkelijk, aangezien deze 15 jaar oude grappa het eerste nieuwe product van Nardini in liefst 76 jaar was!