Nusbaumer Vieux Kirsch Sélection Réserve Particulière

///Nusbaumer Vieux Kirsch Sélection Réserve Particulière

Nusbaumer Vieux Kirsch Sélection Réserve Particulière

 5,40

Flexibel, fruitig en een typische delicate hint van amandelen (van de meegestookte pitten).

Kirsch is de oudste der Elzassers eaux de vie. Hij wordt gemaakt van zwarte, sappige, zoete “guignes”, een zeer oude kersensoort met een grote pit.

Om één fles Vieux Kirsch te maken, heeft Nusbaumer 12,6 kilo kersen nodig, dat is met de PretZels maat van 4 cl. per glas 720 gram kersen!

Kenmerk: .

Product Description

Al onze 5 eaux-de-vie komen al jaren van de ambachtelijke distilleerderij Jos Nusbaumer Distillerie Artisanale, al tientallen jaren erkend en vaak bekroond topproducent van deze prachtige en superbe “alcohol blanc” distillaten. Sinds 2000 wordt de distilleerderij gerund door schoonzoon Christian en dochter Marianne Wilm-Nusbaumer.
Bert heeft Nusbaumer zelf ontdekt tijdens een van zijn motortrips naar de Elzas en is er inmiddels kind aan huis.
Op de foto Bert met stichter Joseph Nusbaumer in 2011,  die in augustus 2013 is overleden.

IMG_4321

De familie Nusbaumer maakte al heel lang Eau de Vie van fruit uit de Elzas. In 1947 begon Joseph Nusbaumer dit professioneel te doen. In het dorpje Steige, in het Villé dal in de Elzas, startte hij toen een distilleerderij die zich toelegde op het maken van Eau de Vie en Liqueuren van het beste fruit dat ze konden vinden. Inmiddels maken ze vele soorten Eau de Vie en Liqueuren van fruit en kruiden. Want ook sparrenknoppen, gember en zelfs komijn worden gebruikt om mooie dranken van te maken. Het fruit zoekt men zorgvuldig uit, het wordt dan verhakseld en dan kan de vergisting beginnen. De vergiste fruitwijn (12% – 15%) gaat dan in de Au Bain Marie distilleerketel, waarna het levenswater uit de ketel vloeit. Bij Nusbaumer gebruikt met wel 20 kilo fruit voor 1 liter pure Eau de Vie. Hoewel Nusbaumer een traditionele distilleerderij is gebruiken ze toch de modernste techniek om zo zuiver mogelijk te kunnen distilleren, iets wat bij een distillaat van fruit erg nauw luistert. Hygiëne en vakmanschap zijn hierbij sleutelwoorden. Naast de bekende fruitsoorten als de Poire Williams en de Quetsch pruimen, de framboos en de kersen gebruiken ze ook vruchten als sleedoorn en hulstbessen. De likeuren bevatten zonder uitzondering puur fruit, alcohol en suiker, andere toevoegingen zijn ondenkbaar bij Nusbaumer. Puur en kwalitatief hoogstaande dranken uit de Elzas, niets meer en niets minder!